Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on gru 30, 2019 in Zdrowie |

Papryczki pepperoni – właściwości

Papryczki pepperoni – właściwości

Papryczka pepperoni, czyli jedna z ostrych gatunków przypraw. Dostarcza ona wielu wartości. W tym witaminę C oraz beta karoten. Papryka pepperonidostarcza również wielu witamin z grupy B. Znajdziemy w niej wiele kwasu foliowego. Wzmacnia nasz układ odpornościowy i mięśniowy.   Papryka pepperonijest...

Read More

Posted by on gru 21, 2019 in Zdrowie |

Kalarepa – właściwości

Kalarepa – właściwości

Kalarepa, łagodne i słodkie warzywo. 100 g kalarepy dostarcza blisko 30 kcal. Tak więc kalarepa jest niskokaloryczna. To warzywo zawiera wiele witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Kalarepa jest świetnym źródłem witaminy C. W kalarepie znajdziemy witaminy z grupy B oraz żelazo, wapń, potas czy...

Read More

Posted by on gru 3, 2019 in Zdrowie |

Cukinia – właściwości

Cukinia – właściwości

Cukinia, należy do warzyw dyniowatych. Posiada ona szerokie zastosowanie kulinarne. Posiada delikatny smak, można ją jeść na surowo. Dodatkowo możemy ją smażyć, grillować, piec i gotować. Cukinia doskonale się komponuje się z innymi warzywami oraz mięsami. Cukinia posiada wiele witamin i minerałów. To...

Read More